Ebzárlat és legeltetési tilalom

Írta: Szilvási-Hazag Imre on .

fulophaza-kozseg-cimereKerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője ezúton tájékoztat minden fülöpházi lakost, hogy a Kecskeméti Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-Ellenőrző Hivatal Kecskemét Járás közigazgatási területén 2013. október 5. napjától számított 14 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

 

 

Az ebzárlat szabályai a következők:
- az ebzárlat tartama alatt tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyát megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
- kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral lehet kivinni.
- a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
- az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
Vincze Miklós sk.
jegyző

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.