Tisztelt Fülöpháziak! Kedves Barátaim!

on .

balogh-jozsef-polgarmesterEngedjék meg, hogy először is köszönetemet fejezzem ki, amiért az elmúlt négy évben megtiszteltek az általam elvégzett feladatokba vetett bizalmukkal.

Eltelt négy év, egy választási ciklus 2010. október 3-a óta.

 

 Ezúton tisztelettel tájékoztatom Önöket az elmúlt esztendőkben végzett önkormányzati munkáról és fejlesztésekről.
Azt gondolom, hogy a választások óta eltelt időszak minden fülöpházi lakos számára kézzelfogható változásokat hozott. Ahogy azt a polgármesterré avatásomon elmondott beszédemben is kifejtettem, 2010. október 3-án egy hosszú fejezetet zártunk le közös otthonunk történelmében. A választáson bezártuk a múlt ajtaját és magunk mögött hagytuk mindazt, ami az elmúlt évtizedeket jellemezte. Közös programunk, az összefogás programja azért győzhetett, mert a gyűlölet és az abból fakadó megosztottság helyett a szeretet és az összefogás erejére építettük.
A múlt lezárásának egyik fontos állomása volt az a változás, hogy az elmúlt évtizedek gyakorlatával ellentétben társadalmi munkában láttam el a polgármesteri feladatokat. Ezzel közel húsz millió forintot takarítottunk meg a falu javára.
Mindvégig azon dolgoztunk, hogy Fülöpháza polgárai megélhessék az összetartozás erejét.
Ennek érdekében számos igényes programot szerveztünk, úgy, mint a falunapi rendezvények, fogathajtó versenyek. Az elmúlt két évben csatlakoztunk az „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!" programsorozathoz. 2010 óta minden év decemberében, karácsony ünnepét megelőzően megszerveztük az Adventi családi napot. 27 év után az idei évben szüreti felvonulást és szüreti mulatságot szerveztünk. Minden évben részt vettünk a kecskeméti Hírös Hét Fesztiválon. Ebben az évben már a települések között Fülöpháza fellépése jelentette a rendezvény legnagyobb attrakcióját. Megtisztelő eseménynek lehettünk részesei és szervezői ez év májusában, hiszen településünk adott otthont a Bács-Kiskunsági Református Egyház 2 napos egyházmegyei közgyűlésének. A közgyűlésen részt vett, és jelenlétével megtisztelte közösségünket Dr. Szabó István főtiszteletű püspök úr. Mindez igazolja, hogy történelmi egyházainkkal jó kapcsolatot ápolunk. Közösségi rendezvényeinken felül örömmel biztosítottuk számos családi esemény helyszínéül a művelődési házat és az iskola ebédlőjét.
Közösségünk erejét elsősorban az jelzi, hogy mennyire tartjuk értékesnek egymást. Fülöpháza polgármestereként büszkén mondhatom, a mi falunk egy erős közösség, hiszen itt minden nemzedéknek tisztelet és megbecsülés jár.
Óriási értékként tekintünk a legkisebbekre is, hiszen tudjuk, a ma gyermekei közös jövőnk, településünk megmaradásának a biztosítékai. Ezért járt minden fülöpházi kisgyermekes családnál a Mikulás, ezért kapott december elején minden 14 éves kor alatti kisgyermek ajándékcsomagot, mert közösségünknek a legifjabbak is megbecsült tagjai. A kisgyermekes családokat támogattuk az óvodai étkeztetés intézményi térítési díjának csökkentésével is.
Ugyanakkor nem feledkeztünk meg az idősebbekről sem, akik becsületben végigdolgozott életük alkonyán megbecsülést érdemelnek, ezért járt minden 60 évnél idősebb fülöpházi lakos számára ajándékcsomag, a tisztelet jegyében.
Minden évben körülbelül 40 nehéz sorsú családot tudtunk tűzifával támogatni.
Végiggondolva hogyan segíthetnénk még a nehéz sorsú családokon, úgy döntöttünk, étkezési burgonyát termelünk az önkormányzati szabad földterületeken. Ezzel évente 40-50 családot tudtunk támogatni.
Jelenleg 42 családon és idős, egyedülálló lakoson segítünk azzal, hogy átvállaltuk az Izsák-Kom Kft. felé fizetendő hulladékszállítási díj megfizetését. A fülöpháziak érdekében tett határozott fellépésemre és javaslatomra az Izsák-Kom Kft. rövidesen leszállítja az 50 literes edényzeteket is. A kedvezményezettek körét bővítjük ezen 50 literes hulladékgyűjtő edényzetek térítésmentes használatba adásával.

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.