BURSA HUNGARICA 2022

on .

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Fülöpháza Község Önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztériummal

együttműködve ezennel kiírja 2022. évre a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási

Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók (a 2021/2022. tanév II. félévére és a 2022/2023. tanév I. félévére), valamint felsőoktatási tanulmányokat 2022/2023. tanévben kezdeni kívánó fiatalok számára.

Nem részesülhet támogatásban az, aki:

  • a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója
  • doktori (PhD) képzésben vesz részt
  • kizárólag külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban

A pályázatra az 51/2007.(III.26.) Kormányrendelet 18.§. (2) bekezdése alapján kizárólag azok a Fülöpháza Község Önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok jelentkezhetnek, akik

  • felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányikat.

      („A” típusú pályázat)

 

  • a 2021/2022. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások

vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert érettségizettek, akik a 2022/2023. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

Csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2022. évi felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat 2022/2023. tanévben ténylegesen megkezdik. („B” típusú pályázat)

 

A pályázat benyújtásának módja és határideje:

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

                        https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére.

A pályázati űrlapot az EPER-Bursa rendszerből kinyomtatva és aláírva a Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtaniuk a pályázóknak.

A pályázat mellé (papíralapon) csatolandó a pályázó és a vele közös háztartásban élők 3 hónapnál nem régebbi jövedelmének igazolása, a szociális rászorultságot igazoló iratok, valamint az „A” típusú pályázatot benyújtók részéről a felsőoktatási intézmény által kibocsátott hallgatói jogviszony-igazolás vagy annak másolata a 2021/2022. tanév első félévéről.

 

 A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott mellékletekkel együtt érvényes!

A pályázat papíralapú benyújtási határideje: 2021. november 05.

A részletes pályázati kiírással kapcsolatosan érdeklődni lehet ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban vagy a 76/377-182 és 06/70/459-3279 telefonszámok valamelyikén.

                                                

Fülöpháza, 2021. október 05.

                                                                       Fülöpháza Község Önkormányzata

 

A pályázathoz tartozó, letölthető dokumentunok:

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.