Pályázat TOP-2.1.3-16-BK1-2020-00033 Fülöpháza környezetvédelmi infrastruktúra –fejlesztése

on .

Pályázat

TOP-2.1.3-16-BK1-2020-00033

Fülöpháza környezetvédelmi infrastruktúra –fejlesztése

 

Kedvezményezett neve: Fülöpháza Község Önkormányzata

Projekt címe: Fülöpháza környezetvédelmi infrastruktúra –fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 26 000 001 Ft

Önkormányzati önerő összege:  8 794 Ft

Projekt összköltsége: 26 008 795 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Fülöpháza Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Fülöpháza környezetvédelmi infrastruktúra –fejlesztése” címmel. Projektgazda a projektet Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattal szoros együttműködésben valósítja meg. A megvalósuló infrastruktúra fejlesztés által javul a települési környezet, amely hozzájárul a gazdasági tevékenységek és vállalkozások ösztönzéséhez kedvezőbb életminőséget biztosít, így segíti a népességmegtartást, javul az épített környezet védettsége.

A projekt eredményei:

Fülöpháza község belterületén a hulló csapadékvíz elvezetés- elhelyezés a tervezési területen nem megoldott. Ennek következtében a lokális mélypontokon, és mélyebb fekvésű területeken ideiglenes elöntések keletkeznek, veszélyeztetve a lakóépületek és egyes közintézmények állagát. A vízelvezetés hiánya miatt, a fagyveszély kialakulása – az útburkolatok romlása mellett – a közlekedés biztonságát is veszélyezteti. A csapadékvíz elvezetés biztosítására meglévő nyíltszelvényű tározó-szikkasztó árkok rekonstrukciója, új nyíltszelvényű tározó-szikkasztó árkok kiépítése valósult meg.

Tevékenység bemutatása:

A projekt eredményeként a József Attila utcában, a Mező utcában, a Rákóczi utcában, a Petőfi Sándor utcában, a Rózsa utcában, a Zrínyi utcában, az Ady Endre utcában, a Széchenyi utcában, a Szőlő utcában, az Arany János utcában összesen 1978,4 folyóméter hosszan került fejlesztésre az árokrendszer.

A projekt megvalósítása során keletkezett pénzügyi maradvány terhére a Zrínyi utcában, az Ady Endre utcában, és a Széchenyi utcában – a beavatkozási célterületen belül – összesen 15 db őshonos gömbalakú lombkoronájú magyar kőris elültetése is megtörtént, mint az alapfejlesztési célokhoz illeszkedő, választható, önállóan nem támogatható tevékenység. A fák hozzájárulnak a globális felmelegedés elleni védekezéshez, tisztítják a levegőt, porszűrő funkcióval is rendelkeznek, árnyékolásuk lassítja a vizek felszíni párolgását, ezáltal elősegítve a nagyobb mértékű szikkadást, a vízmegtartó képességet, talajmegkötő és védő funkcióval is rendelkeznek, a lehulló levelek által természetes tápanyagot biztosítanak a talajnak.

A projekt megvalósítási időszakának kezdési dátuma: 2020.11.01.

A projekt záródátuma: 2023.04.30.

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-16-BK1-2020-00033

 ERFA logo

 

 

 

 

A pályázathoz kapcsolódó képek

kep1kep3

kep2

 kep4kep7

 

 

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.