TOP 6.8.2.-15. projekt tájékoztató

Írta: Mezei Ferenc on .

fulophaza-kozseg-cimereTÁJÉKOZTATÓ a
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló „Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében elnevezésű munkaerő-piaci program” 6.8.2-15.

(a továbbiakban: TOP 6.8.2.-15. projekt) keretében nyújtható támogatásokról

 

A munkaerő-piaci programba az adott térségben (Kecskemét, Fülöpháza, Jakabszállás, Kunszállás és Városföld) munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű személyek, közfoglalkoztatottak és inaktívakra vonatkozik.

Célcsoportok:

 1. 1.A legfeljebb 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező nyilvántartott álláskeresők, ISCED 1-2 szakképzés nélküliek
 2. 2.25 év alatti fiatalok vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők
 3. 3.50 év felettiek
 4. 4.GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők vagy legalább egy gyermekét egyedül nevelő felnőttek
 5. 5.Foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők
 6. 6.Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek (a munkanélküliségben töltött időtartamba az álláskeresés és a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartama is beszámítható)
 7. 7.Megváltozott munkaképességű személyek
 8. 8.Roma nemzetiséghez tartozó személyek
 9. 9.Közfoglalkoztatásból a nyílt munkaerőpiacra visszavezethető személyek
 10. 10.Inaktívak

 

Jelenleg adható támogatások:

 

 • Bértámogatás (foglalkoztatást bővítő támogatás)
 • Bérköltség támogatások („de minimis” támogatások)
 • 8+4 hónapos 70%-os támogatás mely ( 8 hónapig a bruttó bér + a szociális hozzájárulási adó együttes összegének 70%-a + 4 hónapig kötelező továbbfoglalkoztatás támogatás nélkül) havonta legfeljebb a garantált bérminimum másfélszerese és annak szociális hozzájárulási adója mértékéig terjedhet

-       90 napos 100%-os bérköltség támogatás (legfeljebb 90 napig, a bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó együttes összegének 100%-a, mely havonta legfeljebb a garantált bérminimum másfélszerese és annak szociális hozzájárulási adója mértékéig terjedhet)

-       8+4 havi 100%-os bérköltség támogatás (8 hónapig a bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó együttes összegének 100%-a + 4 hónapig kötelező továbbfoglalkoztatás támogatás nélkül) havonta legfeljebb a garantált bérminimum másfélszerese és annak szociális hozzájárulási adója mértékéig terjedhet

 • Vállalkozóvá válást elősegítő támogatás

-       Legfeljebb hat hónap időtartamra, havonta, a támogatás folyósításának kezdő időpontjában érvényben lévő minimálbér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatás.

 • Munkaerőpiaci képzés

-       A támogatás célja az elhelyezkedés esélyeinek növelése.

-       További információ a következő elérhetőségeken kérhető: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tel: 76/795-624

 

 

 

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.